Sony lanseaza Alpha 7R IV, o camera de ultima generatie destinata profesionistilor. Noul aparat foto dotat cu un senzor de 61 megapixeli, va fi disponibil in Romania din luna septembrie. Rezolutia imaginii camerei propulseaza acest model pe primul loc in lume cu senzorul sau digital si cadrul complet de 35 mm.
Aceasta nu sunt singurele imbunatatiri fata de predecesorul sau A7R III, A7RIV este capabila sa fotografieze in rafala cu pana la 10 cadre pe secunda, urmarirea AF/AE dureaza pana la 7 secunde in mod full-frame, cu un buffer de memorie de 3 ori mai mare si de aproape trei ori mai mult in modul APS.
Are 567 de puncte AF pentru detectie a fazei, care acopera 74% din suprafata imaginii si 425 de puncte AF pentru detectia contrastului in plan focal.
Implementarea functiei „Real Time Eye AF” pentru filmare si „Real-time Tracking” avansat, la care se adauga „Real Time Eye AF” pentru fotografiere.
Modul de fotografiere APS-C crop permite realizarea unor fotografii uimitoare la rezolutia de 26.2 MP. Vizorul electronic OLED Tru-Finder™ are 5,76 millioane de puncte UXGA (Ultra-XGA) care ofera detalii uimitoare, stralucire si contrast
Au imbunatatit conectivitatea si operabilitatea cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi de inalta viteza, conexiunea pentru operare telecomandata wireless cu PC-ul, transferul wireless de tip FTP, transmiterea mai rapida a datelor prin USB si multe altele.
Inregistrarea filmelor la o rezolutie 4K, cu citire a pixelilor pe intreaga suprafata a senzorului, fara efect de imbinare a pixelilor in modul Super 35mm, S-Log3, compatibil cu un flux de lucru HDR.
Multi Interface Shoe™ cu o interfata audio digitala care permite inregistrari audio de inalta calitate, cu noile microfoane Sony si adaptoarele XLR.
Imbunatatiri suplimentare ale design-ului camerei, inclusiv un grip imbunatatit si un buton pentru control suplimentar datorita corpului compact si usor.

 

https://techcrunch.com/2019/07/16/sonys-new-a7r-iv-camera-is-a-61-mp-full-frame-mirrorless-beast/